Hoe is het idee van de Happynecks® ontstaan?

Jerry (fysiotherapeut) kwam in de praktijk veel mondzorg professionals tegen met verschillende nek- en schouderklachten. Daarnaast klaagden veel patiënten binnen de mondzorg over nekklachten na een behandeling. Jerry benaderde zijn compagnon Peter. Samen besloten ze de ergonomie en de ondersteuning van de nek tijdens mondzorg te gaan onderzoeken. Hiervoor schakelden ze de hulp in van mondzorgverleners uit hun kennissenkring. Ze kwamen er al snel achter dat hier nog een hoop winst te behalen valt..


Peter heeft Jerry vervolgens uitgedaagd om eens naar de tekentafel te gaan en een schets te maken van de ideale ondersteuning van de nek in een behandelstoel. Resultaat: Happynecks® versie 1 is geboren :)

Met feedback van mondzorgverleners en patiënten is het product verder ontwikkeld tot de huidige versie. Deze is getest door 151 patiënten, waarbij 96% aangeeft het kussen bij een volgende behandeling graag weer te willen gebruiken. Dit resultaat sterkt ons in onze overtuiging dat we een prachtig mooi product ontwikkeld hebben wat patiënten optimale ondersteuning en comfort biedt tijdens een behandeling. 

Wat maakt het Happynecks® kussen uniek:

  • Ondersteuning van nek; van de nekwervelkolom tot de bovenrug, waar over het algemeen de meeste problemen vandaan komen.
  • Stabiele ligging van het hoofd met voldoende strekking in de nek om de tandheelkundige interventie te kunnen uitvoeren- patiënten ervaren veel comfort en ontspanning.
  • Geen inname van werkruimte van de behandelaar.
  • Hoge patiënttevredenheid na de behandeling.

Nadelen van de Happyneck®

patiënten willen hem na de behandeling mee naar huis nemen :-)