happynecks® en ergonomie
Positie van de behandelaar

Het gebruik van het Happynecks® kussen laat een ergonomisch verantwoorde houding van de behandelaar toe:

Bovenbenen 40˚ gespreid, symmetrische houding met armen recht voor lichaam.

Het Happynecks® kussen laat volledige bewegingsvrijheid toe van de behandelaar om het hoofd van de patiënt.

Tevens omdat er een ruime extensie van de nek van de patiënt gemaakt kan worden op het kussen, kan de behandelaar met ruim zicht op het werkgebied zijn/haar 25˚ flexie van het eigen hoofd waarborgen, en daarmee de spanning op de nekspieren minimaliseren.

Tandarts behandeld patiënt met een Happynecks ondersteuning
De Happyneck® is zo ontworpen, dat de vorm van het kussen de curvatuur van de cervicale wervelkolom volgt helemaal tot aan de cervicothoracale overgang (overgang nek/bovenrug).
Door deze gelijkmatige ondersteuning van de cervicale wervelkolom wordt de extensie van de nek gestimuleerd. Het hoofd kan hierdoor makkelijker achterover waardoor het werkgebied van de behandelaar geoptimaliseerd wordt.
happyneck® en ergonomie
Positie van het hoofd

Het Happynecks® kussen is zo ontworpen, dat de vorm van het kussen de curvatuur van de cervicale wervelkolom volgt helemaal tot aan de cervicothoracale overgang (overgang nek/bovenrug). Door deze gelijkmatige ondersteuning van de cervicale wervelkolom wordt de extensie van de nek gestimuleerd. Het hoofd kan hierdoor makkelijker achterover waardoor het werkgebied van de behandelaar geoptimaliseerd wordt.